Σημαντικές Παρουσιάσεις και Στρατηγικές Πρωτοβουλίες στο Υπουργικό Συμβούλιο της Ελλάδας

Σημαντικές Παρουσιάσεις και Στρατηγικές Πρωτοβουλίες στο Υπουργικό Συμβούλιο της Ελλάδας
Ξεκίνησε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Στην τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος. Αφήσαμε πίσω τις εποχές των δημοσιονομικών εκτροπών». Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε την ανήλικη παραβατικότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν διάφορες σημαντικές εισηγήσεις, όπως η παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού-Διαρθρωτικού Σχεδίου από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά. Επίσης, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό.

Αξιοσημείωτες ήταν και οι παρουσιάσεις που σχετίζονται με τη φορολογική πολιτική, που περιλάμβαναν ρυθμίσεις για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος. Μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο Κωστής Χατζηδάκης έφερε στην επιφάνεια νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα αγροτικά δάνεια.

Επιπλέον, οι Υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιώργος Φλωρίδης παρουσίασαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσίασαν ερανιστικά νομοσχέδια, ενώ ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος внес τα προσχέδια δράσης των Υπουργείων για το 2025.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η Υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη ανέφεραν τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2025.

Πηγή: newsbomb.gr