Στρατηγικές Συμμαχίες και Αντεγκλήσεις ενόψει των Εκλογών ΠΑΣΟΚ

Στρατηγικές Συμμαχίες και Αντεγκλήσεις ενόψει των Εκλογών ΠΑΣΟΚ
Οι τρεις κύριοι υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Άννα Διαμαντοπούλου, καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για στρατηγικές συμμαχίες ενόψει του κρίσιμου δεύτερου γύρου των εκλογών. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, είναι δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις, καθώς όλοι οι υποψήφιοι μάχονται για την πρωτοκαθεδρία.

Αναφορικά με τις πιθανές συνεργασίες, ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να συνεννοηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και οι δύο έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για τη στρατηγική του Χάρη Δούκα. Μάλιστα, έκαναν αναφορές στην «τεχνητή πόλωση» που απέδωσαν στην πλευρά Δούκα, επισημαίνοντας τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος σε ανάρτησή του μίλησε για «εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα».

Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι στη περίπτωση που η Άννα Διαμαντοπούλου δεν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, οι υποστηρικτές της θα είναι πιο πιθανό να στραφούν προς τον Ανδρουλάκη αντί προς τον Δούκα. Από την άλλη πλευρά, η Νάντια Γιαννακοπούλου αναμένεται να ταχθεί ενάντια στον Ανδρουλάκη, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης φαίνεται ότι θα παραμείνει πιστός στο εκλογικό του κοινό στη δυτική Ελλάδα, γεγονός που ενδεχομένως να τον οδηγήσει προς τον Χάρη Δούκα.

Επιπλέον, το επιτελείο του Δούκα έχει ελπίδες ότι θα μπορέσει να προσελκύσει ψηφοφόρους από άλλους υποψηφίους, καθώς αρκετοί έχουν ανοιχτά αμφισβητήσει τον Ανδρουλάκη. Ωστόσο, ο Χάρης Δούκας έως τώρα δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ισχυρούς συμμάχους, εκτός από μια βουλευτή του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθήνας, λόγω των συγκρούσεων που έχει με την Γιαννακοπούλου.

Αν η Άννα Διαμαντοπούλου προχωρήσει στον δεύτερο γύρο και αντιμετωπίσει τον Ανδρουλάκη, τότε αναμένονται περισσότερες προκλήσεις όσον αφορά τις συμμαχίες των υπόλοιπων υποψηφίων, και ειδικότερα του Χάρη Δούκα, υπό το φως των έντονων διαφορών που ενδέχεται να ανακύψουν.

Πηγή: newsbomb.gr