Στρατηγική πολιτική για φορολογικά θέματα και στήριξη των εισοδημάτων σε ραδιοφωνική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου

Στρατηγική πολιτική για φορολογικά θέματα και στήριξη των εισοδημάτων σε ραδιοφωνική συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε σε πολλές πτυχές της κυβέρνησης και των πολιτικών της σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. Σχολίασε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική που ξεκίνησε το 2019, με σκοπό τη στήριξη των εισοδημάτων και τη μείωση των φόρων. Στην αρχή της θητείας της, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε μειώσει ή καταργήσει πενήντα φόρους και φορολογικούς συντελεστές. Στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει τη μείωση ακόμα δώδεκα φορολογικών συντελεστών από την 01/01/2025, χαρίζοντας στους πολίτες 900 εκατομμύρια ευρώ.

Για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στα «μπλοκάκια» και τη ρύθμιση της φορολόγησης των φιλοδωρημάτων, υποστήριξε πως υπάρχει κάποια σύγχυση, τονίζοντας πως τα φιλοδωρήματα δεν είναι αφορολόγητα. Υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτούν οι εργαζόμενοι και να λυθούν στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην αγορά.

Στην εκπομπή συζητήθηκε και η κατάσταση των «κόκκινων» δανείων. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μειώσει το ποσοστό των κόκκινων δανείων από το 40% στο 7,5%, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν συνέβη τυχαία αλλά μέσω σωστής πολιτικής. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των πολιτών κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δήλωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης στόχευε στη στήριξη όλων όσοι έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί η προσπάθεια να μειωθεί η ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ νέων και γυναικών, που έχουν σημειώσει σημαντική μείωση τα τελευταία χρόνια. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία των νέων έχει περιοριστεί στο 19% από 37%, ενώ η ανεργία των γυναικών έχει πέσει από το 21% στο 11%.

Ο κ. Μαρινάκης έθιξε την ανάγκη για πολιτική υπευθυνότητα και συνέπεια, επισημαίνοντας ότι οι ανεύθυνες υποσχέσεις δεν είναι πλέον κερδοφόρες για την κυβέρνηση. Οι πολίτες αναγνωρίζουν ποιος τους κοροϊδεύει και ποιος μιλάει με ειλικρίνεια. Ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις πολιτικές στήριξης και αναβάθμισης των εισοδημάτων, αλλά με δημοσιονομική ορθότητα.

Πηγή: newsbomb.gr