Συνάντηση υπουργού Εξωτερικών με βουλευτές για εθνικά θέματα στη Βουλή

Συνάντηση υπουργού Εξωτερικών με βουλευτές για εθνικά θέματα στη Βουλή
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση στη Βουλή υπό τη διεύθυνση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, σχετική με εθνικά θέματα. Η συνεδρίαση διεξάγεται σε κλειστό κύκλο και συμμετέχουν περίπου 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και συνεργάτες του κ. Γεραπετρίτη.

Ο υπουργός επιθυμούσε η συνάντηση να έχει πιο χαλαρό κλίμα, όπως είχαν οι προηγούμενες συναντήσεις των κυρίων Φλωρίδη, Πιερρακάκη και Γεωργιάδη, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων που θα συζητηθούν, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα 151 της Βουλής, κατόπιν συνεννοήσεως με τον γραμματέα της Κ.Ο., Σταύρο Καλαφάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεραπετρίτης έχει στόχο να καθησυχάσει τους βουλευτές που ανησυχούν για τις θέσεις της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στις θέσεις μας». Επιπλέον, στο μέλλον, θα επανεξεταστεί το σχέδιο για την απαγόρευση τουριστικής ανοικοδόμησης σε νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο. Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη, που συμμετέχει στη διαδικασία, εξέφρασε τη χαρά της για τα γενέθλια των εγγονιών της και μοιράστηκε γλυκά με τους παρευρισκόμενους, δημιουργώντας ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Πηγή: newsbomb.gr