Τίτλος: Η Υποψηφιότητα Κατρίνη για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και η Επείγουσα Ανάγκη για Μεγάλη Παράταξη

Τίτλος: Η Υποψηφιότητα Κατρίνη για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και η Επείγουσα Ανάγκη για Μεγάλη Παράταξη
Ο Μιχάλης Κατρίνης αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εν όψει των εσωκομματικών εκλογών. «Η κατάσταση που βιώνουμε στο πολιτικό σύστημα δεν αφήνει περιθώρια για συμβιβασμούς. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ιστορική ευκαιρία να επαναστατήσει και να αναδείξει μία πραγματική εναλλακτική, καταλήγοντας να προσφέρει τη λύση στην κοινωνία», δηλώνει.

Ο υποψήφιος ξεκαθαρίζει ότι εμμένει σε μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει από το ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας της πόρτες σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις. «Η λειτουργία ενός μικρού ΠΑΣΟΚ που θα συντηρεί τη θέση του δίπλα στον κ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί επιλογή», επισημαίνει.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι γεμάτη από απογοήτευση και έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς. «Οι μη προνομιούχοι είναι δίπλα μας, αντιμετωπίζουν την ακρίβεια και τον φόβο για το μέλλον. Αυτή η πραγματικότητα απαιτεί μια πολιτική ματιά και προγραμματισμό που να καλύπτει τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, των νέων, των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών», τονίζει.

Ο Κατρίνης δηλώνει ότι «αν δεν συγκρουστούμε με τις υπάρχουσες λογικές, το ΠΑΣΟΚ θα εγκλωβιστεί σε έναν ρόλο, τον οποίο δεν του αξίζει». Πιστεύει ότι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης είναι μονόδρομος, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να εκφραστεί μια δυναμική κοινωνική αντιπολίτευση που θα αμφισβητήσει την κατεστημένη τάξη πραγμάτων.

Αναγνωρίζει ότι οι απόψεις του μπορεί να προκαλούν αντιδράσεις και γι’ αυτό οι μηχανισμοί αποδυνάμωσης της κριτικής του είναι ενεργοί. «Η ανάδειξη μιας ισχυρής παράταξης που δεν θα ελέγχεται από μεγάλα συμφέροντα τρομάζει κάποια κέντρα», καταλήγει.

Πηγή: newsbomb.gr