Διεθνές Συνέδριο για την Κινηματογραφική Κριτική στην Ελλάδα

Διεθνές Συνέδριο για την Κινηματογραφική Κριτική στην Ελλάδα
Το διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Arts du Spectacle του Πανεπιστημίου de Poitiers, θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2024 στην Αθήνα. Το συνέδριο θα εστιάσει στην κινηματογραφική κριτική στην Ελλάδα, στοχεύοντας να προάγει τη συζήτηση γύρω από αυτό το σχετικά παραμελημένο πεδίο.

Ειδικοί και ερευνητές θα αναλύσουν την πορεία του κινηματογραφικού κριτικού λόγου στην Ελλάδα από τον 20ό αιώνα μέχρι τη σημερινή ψηφιακή εποχή. Θα εξεταστούν επίσης οι διαφορετικές μορφές της κινηματογραφικής κριτικής, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα, καθώς και η σύνδεσή της με το ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η πρόσβαση στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη, και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://cinekritiki2024.com/.

Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου περιλαμβάνει καταξιωμένους ακαδημαϊκούς από διάφορα πανεπιστήμια, όπως:

– Θανάσης Αγάθος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
– Γιώργος Αναγνώστου, The Ohio State University
– Θανάσης Βασιλείου, Université de Poitiers
– Ελίζα – Άννα Δελβερούδη, Πανεπιστήμιο Κρήτης
– Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Πάντειο Πανεπιστήμιο
– Μπέττυ Κακλαμανίδου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου περιλαμβάνει επίσης ακαδημαϊκούς από τα Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Παντείο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πηγή: newsbomb.gr