Επετειακή Εκδήλωση για τα 50 Χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Επετειακή Εκδήλωση για τα 50 Χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Με μία εντυπωσιακή επετειακή εκδήλωση, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τίμησε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της, πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την 7η Οκτωβρίου 2024. Η εκδήλωση, με τίτλο «Ξενιτιά και Προσφυγιά… Ήπειρος – Ιωνία», συνδιοργανώθηκε με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, και αποτέλεσε φόρο τιμής σε όλους εκείνους που κατά τη διάρκεια των 50 ετών συνέβαλαν στην ανάπτυξη της ενοριακής, κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης της Μητρόπολης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους δύο αείμνηστους Μητροπολίτες Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κυρό Τιμόθεο Ματθαιάκη και κυρό Κωνσταντίνο Φαραντάτο, για τη φιλανθρωπική τους δράση.

Η εκδήλωση ήταν γεμάτη από συγκινητικές ερμηνείες και παραδοσιακούς χορούς από τις περιοχές της Μικράς Ασίας και της Ηπείρου. Η 20μελής ορχήστρα «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Βασίλη Κώστα, σε συνεργασία με χορευτές από πολιτιστικά και προσφυγικά σωματεία, παρουσίασαν ένα μαγευτικό πρόγραμμα, φέρνοντας στο νου τις παραδόσεις και την κουλτούρα των προσφύγων.

Η εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Μητρόπολης προς όλους όσοι συμμετείχαν στην προετοιμασία και υλοποίηση της εκδήλωσης. Οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Τάσος Νούσιας και Ελένη Καρακάση, καθώς και οι μουσικοί Πετρολούκας Χαλκιάς, Σωκράτης Σινόπουλος και Ανδρέας Παπάς, ενθουσίασαν το κοινό με την παρουσία τους.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμος, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και υπογράμμισε τη σημαντικότητα της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι παρουσίες αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και εκπροσώπων φορέων, προσέφεραν επιπλέον κύρος στην εκδήλωση, που αναδείκνυε το διαχρονικό πνεύμα και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Πηγή: newsbomb.gr