Η Αγάπη και η Κληρονομιά του Μίμη Πλέσσα στον Ελληνικό Μουσικό Πολιτισμό

Η Αγάπη και η Κληρονομιά του Μίμη Πλέσσα στον Ελληνικό Μουσικό Πολιτισμό
Αν η αγιότητα εκφράζεται μέσω της «Αγάπης και Στοργής» προς τους άλλους, τότε η σκέψη ότι ο Μίμης Πλέσσας μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα «αγία» πρόσωπα του Ελληνικού Μουσικού Πολιτισμού δεν είναι υπερβολική. Θυμάμαι τη διαρκή αφοσίωσή του στη Μουσική, τους ατελείωτους θριάμβους και τις βραβεύσεις, καθώς και τη σεμνότητα που επέδειξε στην υποδοχή τους. Κάθε του λόγος, πλαισιωμένος από το χειροκρότημα των θαυμαστών, περιείχε στοιχεία στοργής και έμπρακτης αγάπης για τους συνεργάτες του και τους συνανθρώπους του.

Συναντηθήκαμε στο ξενοδοχείο CARAVEL όπου ήρθε συνοδευόμενος από δύο φίλους του για να υπογράψει την κάρτα Ιδρυτικού Μέλους. Μου απάντησε με ενθουσιασμό ότι θεωρεί τιμή του να συμπεριληφθεί στη λίστα των Ιδρυτικών μελών του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ. Θυμάμαι τα λόγια του τότε: «Άκου φίλε Παύλο. Εγώ, απλά, είμαι συνθέτης… Υπογράφω ως ένα απλό μέλος, για έναν και μόνο βασικό λόγο: Ότι το Σωματείο που ιδρύεις θα αγωνιστεί να ιδρύσει στην Ελλάδα, μια παγκόσμια, αρχετυπικά πυθαγόρεια, μαθηματική πόλη αφιερωμένη στα Γράμματα, τις Τέχνες και τις Επιστήμες. Αυτές οι τρεις αξίες είναι η δική μου Ελλάδα!»

Θυμάμαι τον καλό μου φίλο Μίμη να παρακολουθεί ομιλίες στο Πανεπιστήμιο INDIANAPOLIS, που οργανώσαμε στη πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΣ το 2016, έπαιξε στο πιάνο και συνέλαβε το θερμό χειροκρότημα του κοινού ερμηνεύοντας έργα του.

Κλείνω με σεβασμό τη μνήμη αυτού του ανθρώπου, ο οποίος υπηρέτησε τον σκοπό του με συνεπείς αξίες για έναν ολόκληρο αιώνα. Η μουσική του θα συνεχίσει να απαλύνει τις ψυχές των Ελλήνων σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο Μίμης Πλέσσας μπορεί τώρα να αναπνέει με τη δύναμη της Αιώνιας Ζωής στην κοινωνία των Αγγέλων.

Πηγή: newsbomb.gr