Η Διαχρονική Εμβληματική Παράσταση Ικέτιδες του Αισχύλου Σηματοδοτεί την Επιστροφή στη Σκηνή

Η Διαχρονική Εμβληματική Παράσταση Ικέτιδες του Αισχύλου Σηματοδοτεί την Επιστροφή στη Σκηνή
Η παράσταση “Ικέτιδες” του Αισχύλου, που φέτος το καλοκαίρι απέσπασε ένθερμα σχόλια από το κοινό, ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στο Λυκαβηττό αυτή την Παρασκευή 4/10. Σκηνοθετημένη από τη Μαριάννα Κάλμπαρη, η παραγωγή είναι μια συνεργασία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Με αφορμή τη θεατρική αυτή δουλειά, αναδεικνύονται ζητήματα που σχετίζονται με τις ρίζες της πατριαρχίας και τη θέση της γυναίκας στους αιώνες. Το έργο ενσωματώνει τις φωνές δικαιωμάτων που αντιπροσωπεύονται από έναν εξαιρετικό θίασο που περιλαμβάνει τις Λυδία Κονιόρδου, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου και Γιάννη Τσορτέκη, με τη συνεργασία ενός 50μελούς χορού που συμπεριλαμβάνει και χορωδούς από το γυναικείο σχήμα CHÓRES, με τη Μαρίνα Σάττι σολίστ.

Η “Ικέτιδες” αποτελεί το μοναδικό έργο που έχει διασωθεί από την τετραλογία “Δαναΐδες” του Αισχύλου, εστιάζοντας στις Δαναΐδες και τον αγώνα τους για άσυλο από τους γιους του Αιγύπτου, που επιθυμούν δια της βίας να τις παντρευτούν. Ο μύθος αγγίζει θεμελιώδη ζητήματα της ταυτότητας και της κοινωνικής θέσης της γυναίκας, καθώς και τις συνθήκες που οδηγούν τους ανθρώπους σε προσφυγιά.

Ευρύτερα, η παράσταση αναφέρεται σε θέματα όπως η μετανάστευση, η αναζήτηση δικαιοσύνης και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Ο Χορός αναδεικνύει την ανάγκη για ελευθερία και την αιώνια μάχη της γυναίκας ενάντια στη βία και την καταπίεση.

Η εν λόγω παραγωγή δεν είναι μόνο μια θεατρική εμπειρία, αλλά και μια ανασύσταση ενός αρχαίου μύθου που αποτυπώνει τη δυναμική των σύγχρονων ζητημάτων. Για τα τελευταία εισιτήρια, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.more.com/theater/iketides-tou-aisxylou.

Πηγή: newsbomb.gr