«Η Εκπληκτική Επιστροφή του Καπλανιού της Βιτρίνας στη Σκηνή»

«Η Εκπληκτική Επιστροφή του Καπλανιού της Βιτρίνας στη Σκηνή»
Με ενθουσιασμό ξεκίνησε η παράσταση “Καπλάνι της Βιτρίνας” της Άλκης Ζέη στην Κεντρική Σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και καθημερινά για σχολεία, κερδίζουν γρήγορα ανταπόκριση, με αποτέλεσμα από τις 20 Οκτωβρίου να προστεθεί μια δεύτερη παράσταση κάθε Κυριακή στις 3 το μεσημέρι.

Το “Καπλάνι της Βιτρίνας” αποτελεί ένα έργο-σταθμό στη λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους, με πλήθος διεθνών διακρίσεων. Έχει κυκλοφορήσει σε 39 ξένες εκδόσεις και έχει μεταφραστεί σε 22 διαφορετικές γλώσσες, γιορτάζοντας πρόσφατα 60 χρόνια από την αρχική του κυκλοφορία.

Η σκηνή αφηγείται την ιστορία μιας παρέας παιδιών στο Λαμαγάρι της Σάμου, που ζουν μια απίθανη περιπέτεια κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά. Οι μικροί ήρωες αναλαμβάνουν μυστικές αποστολές για να βοηθήσουν τον ξάδερφο τους Νίκο, ο οποίος κινδυνεύει. Η ιστορία εμπλουτίζεται με τη συμμετοχή ενός τίγρη, του Καπλανιού, που έχει μοναδικές δυνάμεις και τους παρέχει δύναμη και προστασία στις περιπέτειές τους.

Η Άλκη Ζέη, πρέσβειρα της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά, γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή και στη Δραματική Σχολή, ξεκινώντας να γράφει από νεαρή ηλικία. Η συμμετοχή της σε κοινωνικούς αγώνες καθόρισε την πορεία της, και έργα όπως “Το καπλάνι της βιτρίνας” αναδεικνύουν τη ματιά της προς την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η φετινή παράσταση αναδεικνύει τα μήνυματα της Άλκης Ζέη, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που ενώνει γενιές, προγραμματισμένη για θεατές από 5 ετών και άνω. Αποκτήστε τα εισιτήρια σας νωρίς στο https://www.ticketservices.gr/event/mcf-to-kaplani-tis-vitrinas/?lang=el.

Πηγή: newsbomb.gr