Η Επιστροφή της Σαρωτικής Κωμωδίας του Τομ Στόπαρντ στο Θέατρο Κυκλάδων

Η Επιστροφή της Σαρωτικής Κωμωδίας του Τομ Στόπαρντ στο Θέατρο Κυκλάδων
Η ανατρεπτική κωμωδία του Τομ Στόπαρντ, «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και με τη μεταφορά του Μίνου Βολανάκη, επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, ύστερα από την επιτυχία της στην πρώτη της παρουσίαση την περσινή σεζόν. Το έργο αυτό, που έχει επευφημηθεί από κοινό και κριτικούς, εξερευνά τη ζωή δύο αντι-ηρώων που βρίσκονται στο περιθώριο της γνωστής τραγωδίας «Άμλετ». Η ιστορία τους εκτυλίσσεται μέσα από τις αντιφάσεις του ρομαντισμού και του πικρού χιούμορ, αναδεικνύοντας τον μοναχικό αγώνα του ατόμου μπροστά σε εξωφρενικά γεγονότα.

Στους ρόλους των Ρόζενκραντζ και Γκίλντενστερν, οι σημαντικοί Έλληνες ηθοποιοί Βασίλης Ανδρέου και Νίκος Καρδώνης ενώνονται με άλλους ταλαντούχους συναδέλφους τους σε έναν 10μελή θίασο που περιλαμβάνει τους Πάρη Αλεξανδρόπουλο, Βασίλη Ζαφειρόπουλο, Στάθη Κόικα, Φοίβο Μαρκιανό, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Μαρία Σαββίδου, Στράτο Σωπύλη και Άρη Τρουπάκη.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου 2024, και μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας έγκαιρα μέσω της ιστοσελίδας https://www.ticketservices.gr/event/o-rozenkrantz-kai-o-gkilntenstern-einai-nekroi-2/?lang=el. Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο παλιών συμφοιτητών του Άμλετ, οι οποίοι καλούνται να τον παρασύρουν σε διασκεδάσεις ώστε να ανακαλύψουν το μυστικό που τον βασανίζει. Ωστόσο, τα σχέδιά τους ανατρέπονται με δραματικό τρόπο, καθώς καταλήγουν να γίνουν θύματα ενός πολιτικού παιχνιδιού.

Η κωμωδία αυτή, βραβευμένη με Όσκαρ και πρωτοπαίχτη στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1966, έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο σημαντικές και καινοτόμες κωμωδίες της σύγχρονης δραματουργίας. Χαρακτηρίζεται από διαλόγους που προκαλούν σκέψη, ενώ οι πολιτικές και υπαρξιακές αναζητήσεις της συνθέτουν έναν ιδιαίτερα επίκαιρο και καίριο λόγο.

Πηγή: newsbomb.gr