Η Ιστορία της Συνεργασίας Μίμη Πλέσσα και Τόλη Βοσκόπουλου στο Θέατρο και τη Δισκογραφία

Η Ιστορία της Συνεργασίας Μίμη Πλέσσα και Τόλη Βοσκόπουλου στο Θέατρο και τη Δισκογραφία
Η συνεργασία του Τόλη Βοσκόπουλου με τον Μίμη Πλέσσα, αν και διήρκεσε μόλις δύο χρόνια, από το 1972 έως το 1974, υπήρξε καθοριστική για τις καριέρες και των δύο καλλιτεχνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, κυκλοφόρησαν 14 τραγούδια, ενώ τρία ακόμα, τα «Καράβια μου, καράβια», «Σ’ έψαχνα στον άνεμο» και «Ντέρι-ντέρι», ακούστηκαν στην ταινία «Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας» (1972). Αυτή η ταινία, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Κωστελέτου και σενάριο του Γιάννη Τζιώτη, υπήρξε η τελευταία εμφάνιση του Βοσκόπουλου στη μεγάλη οθόνη και η τελευταία συνεργασία του με τον Πλέσσα, ο οποίος αρχικά δίσταζε να γράψει για τον Βοσκόπουλο, πιστεύοντας ότι οι μουσικές τους κατευθύνσεις δεν ταίριαζαν.

Το καλοκαίρι του 1970, ο Γιάννης Δαλιανίδης παρουσίασε το μιούζικαλ «Μαριχουάνα στοπ» στο θέατρο «Μπουρνέλη». Αυτό σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση της Ζωής Λάσκαρη στη θεατρική σκηνή, με τον Δαλιανίδη να πείθει τον Τόλη Βοσκόπουλο να τη συνοδεύσει. Η συνεργασία αυτή προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό, με το κοινό να επιθυμεί να δει τους δύο αστέρες από κοντά. Ο Πλέσσας ανέλαβε να γράψει τη μουσική της παράστασης και ο Βοσκόπουλος ερμήνευσε τέσσερα διάσημα κομμάτια σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, όπως τα «Μ’ ανάστησες καρδιά μου» και «Η μάνα σου δε μ’ αγαπάει». Λόγω της επιτυχίας της, η παράσταση μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, με τα τραγούδια να κυκλοφορούν σε δίσκους.

Ακολούθως, το καλοκαίρι του 1972, ο Δαλιανίδης παρουσίασε ένα ακόμη μιούζικαλ στο θέατρο Βέμπο, με τίτλο «Ερασταί του ονείρου». Οι παραστάσεις με το ζευγάρι Βοσκόπουλου-Λάσκαρη προκαλούσαν ενθουσιασμό, και ο Πλέσσας επανήλθε γράφοντας νέα μουσική για τον Βοσκόπουλο σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου. Δύο από τα τραγούδια που δημιουργήθηκαν εκείνη την περίοδο κυκλοφόρησαν σε δίσκο, το «Ας είχα κι άλλη μια ζωή» και το «Σε λατρεύω», τα οποία συμπεριλήφθηκαν αργότερα στο άλμπουμ «Στιγμές αγάπης» του Βοσκόπουλου.

Πηγή: newsbomb.gr