«Η Σύγχρονη Ματιά στην Άννα Καρένινα»

«Η Σύγχρονη Ματιά στην Άννα Καρένινα»
Η ομάδα ΠΥΡ επαναπροσδιορίζει το κλασικό έργο «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι, παρουσιάζοντας το μέσα από μια σύγχρονη προοπτική. Οι δύο βασικοί χαρακτήρες, η Άννα και ο Λέβιν, ακολουθούν παράλληλες διαδρομές στην αναζήτηση του νοήματος της ύπαρξής τους, προσπαθώντας να διεκδικήσουν την προσωπική τους ελευθερία σε μια κοινωνία που επιβάλλει αυστηρούς κανόνες και στερεότυπα. Οι πορείες τους, ωστόσο, θα είναι εντελώς διαφορετικές και αυτό τους καταλήγει σε διαφορετικά αποτελέσματα.

Ο Τολστόι εξετάζει τις συμβάσεις του γάμου και της οικογένειας, όπως αυτές επικρατούσαν τον 19ο αιώνα. Οι άλυτες συγκρούσεις του ανθρώπινου ψυχισμού, της φύσης και της κοινωνικής ταυτότητας, όπως αυτές καταγράφονται στο έργο του, παραμένουν επίκαιρες και επισημαίνουν την ανάγκη για προσωπική απελευθέρωση και αναζήτηση της ατομικότητας.

Η σκηνοθέτις Ιώ Βουλγαράκη προσεγγίζει το έργο στην παράσταση «ΚΑΡΕΝΙΝΑ», τοποθετώντας τους ήρωες σε μια ζώνη μετάβασης, όπου η Άννα και ο Λέβιν συναντιούνται και αναζητούν κάτι ο ένας από τον άλλο. Η Βουλγαράκη επισημαίνει πως οι ιστορίες πρέπει να ξαναεξερευνούνται, να μας εμπνέουν να τις διαβάσουμε εκ νέου και να τις περπατήσουμε με τα δικά μας βήματα. Σκοπός είναι η ανακάλυψη της ανθρώπινης φύσης, που διατηρεί την πολυπλοκότητά της, ανεξαρτήτως κοινωνικών συμβάσεων.

Η παράσταση είναι φτιαγμένη για τρεις ηθοποιούς και θα φιλοξενηθεί στο Θησείον, ένα θέατρο αφιερωμένο στις τέχνες. Παίζουν οι Δημήτρης Γεωργιάδης, Δέσποινα Κούρτη και Αργύρης Ξάφης.

Πληροφορίες παράστασης:
– Θέατρο Θησείον
– Διεύθυνση: Τουρναβίτου 7, Θησείον
– Πρεμιέρα: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 21:00
– Έκθεση παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:00
– Διάρκεια: 100 λεπτά
– Εισιτήριο: 18€ γενική είσοδος, 16€ μειωμένο, EARLY BIRD: 14€

Πηγή: newsbomb.gr