Ηγετικά Στιγμιότυπα και Συγκινήσεις στον Γυάλινο Κόσμο του Τενεσί Ουίλιαμς στη Σκηνοθεσία του Antonio Latella

Ηγετικά Στιγμιότυπα και Συγκινήσεις στον Γυάλινο Κόσμο του Τενεσί Ουίλιαμς στη Σκηνοθεσία του Antonio Latella
Μετά την εντυπωσιακή παγκόσμια πρεμιέρα στην Νάπολη, το έργο «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία του Antonio Latella θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Ο Antonio Latella, ένας από τους πιο καταξιωμένους και βραβευμένους Ιταλούς σκηνοθέτες, αναλαμβάνει για πρώτη φορά την καλλιτεχνική καθοδήγηση μιας ομάδας Ελλήνων ηθοποιών, επαναφέροντας το εμβληματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, που δημιούργησε το 1944 και υπήρξε η πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του.

Η αποκλειστικότητα της παράστασης βρίσκεται στην ερμηνεία της Μαρία Καλλιμάνη στον κεντρικό ρόλο της Αμάντα, σε ένα καστ που περιλαμβάνει νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, συμπεριλαμβανομένων και αποφοίτων από τη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ο «Γυάλινος Κόσμος» εξερευνά τις ισχυρές οικογενειακές σχέσεις, τις οποίες ο Latella έχει πάντα στις δουλειές του, με τον ισχυρό οικογενειακό πυρήνα να αντανακλά τη μητρική Αμερική και τις αντίφασεις της χώρας.

Η πρεμιέρα του έργου έλαβε χώρα στις 17 Οκτωβρίου στο «Teatro Nuovo» στη Νάπολη, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Θεάτρου της Καμπανίας. Το φεστιβάλ φέτος έχει ως θεματικό τίτλο “Πάλεψε για την ελευθερία” και φιλοξενεί σημαντικές παραστάσεις διεθνών δημιουργών.

Σημαντικός άξονας της σκηνοθεσίας είναι το ζήτημα της μνήμης και της αλήθειας. Στον «Γυάλινο κόσμο», η δράση εκκινεί από τις αναμνήσεις ενός γιου που επιστρέφει στην οικογένειά του, αναζητώντας τη σύνδεση με το παρελθόν του. Τι αληθεύει και τι έχει αλλοιωθεί από την ανθρώπινη μνήμη είναι το κεντρικό θέμα αυτού του έργου, με την αναζήτηση της διαφάνειας να είναι ένας από τους κυρίαρχους άξονες της πλοκής.

Η ταυτότητα της παράστασης περιλαμβάνει τη μετάφραση από τον Δήμο Κουβίδη και τη στήριξη μερικών από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού θεάτρου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από τις 23 Οκτωβρίου 2024, με καθορισμένες ημέρες και ώρες, όπως Τετάρτη 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, και Κυριακή 18:30.

Πηγή: newsbomb.gr