Μαγευτικές Μουσικές Συμπράξεις Από Κλασική έως Παραδοσιακή Μουσική

Μαγευτικές Μουσικές Συμπράξεις Από Κλασική έως Παραδοσιακή Μουσική
Πώς μπορεί μια ορχήστρα που παίζει παραδοσιακά όργανα να ερμηνεύσει Μπετόβεν; Είναι δυνατόν να συνυπάρξουν στη σκηνή μουσική μπαρόκ και ρεμπέτικο; Πως μπορεί μια άρια να μεταμορφώνεται σε αμανέ; Στο ίδιο έργο μπορούμε να συναντήσουμε τραγούδια ανώνυμων δημιουργών που περνούν από στόμα σε στόμα, αλλά και έργα γνωστών κλασικών συνθετών.

Η πρωτότυπη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ηλία Καρελλά συνδυάζει την κλασική και παραδοσιακή μουσική με την όπερα, δημιουργώντας έναν μαγικό και φιλόξενο κόσμο. Εμπνευσμένος από τον Ρίχαρντ Στράους και τη «Γυναίκα δίχως σκιά», ο σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης συνθέτει μια ανατρεπτική μουσική πλοκή που συνδυάζει αναφορές από τις «Χίλιες και μία νύχτες».

Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα, η Αρετή Κετιμέ κλείνει το μάτι στην παράδοση με τη φωνή της και το σαντούρι της, ενώ συμπράττει με την σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη. Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης, πλαισιώνουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Σε αυτό το ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με οδηγό τη μουσική, οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο, η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία τόσο για το αυτί όσο και για την ψυχή.

Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για το κοινό με εισιτήριο 10 € και θα πραγματοποιηθούν τις παρακάτω ημερομηνίες:
– Σάββατο 12, 19, 26.10 | 18:00
– Σάββατο 2, 9, 16, 23, 30.11 | 18:00
– Σάββατο 07, 14.12 | 18:00

Πηγή: newsbomb.gr