Ο Μπλεκ Γιορτάζει 70 Χρόνια Ιστορίας και Επικαιρότητας

Ο Μπλεκ Γιορτάζει 70 Χρόνια Ιστορίας και Επικαιρότητας
Ο Μπλεκ, ο αγαπημένος χάρτινος ήρωας των παιδικών μας χρόνων, γιορτάζει 70 χρόνια ύπαρξης με μια ειδική επετειακή έκδοση. Δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse το 1954 για τις εκδόσεις Dardo και γρήγορα έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες στην Ιταλία και στην Ελλάδα, όπου εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά. Ο ήρωας αυτός σημείωσε εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις, αριθμός εντυπωσιακός για την εποχή του.

Αυτό το επετειακό λεύκωμα περιλαμβάνει την ιστορία «Λαχτάρα για τη Λευτεριά», σχεδιασμένη από τον βετεράνο καλλιτέχνη Vladimiro Missaglia. Ο Dario Guzzon, τελευταίος από τους τρεις δημιουργούς της ομάδας EsseGesse, μαζί με τον Mario Volta, επιμελήθηκαν τα κείμενα, τα οποία εστιάζουν στον αγώνα για την ελευθερία, με έντονα επαναστατικά στοιχεία. Η ιστορία αναφέρεται στην βίαιη πραγματικότητα του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και φέρνει στο προσκήνιο την ουσία του ήρωα, που αρνείται να παραδοθεί.

Στην εισαγωγή της επετειακής έκδοσης, ο Gabriele Ferrero αναφέρει: «Εβδομήντα χρόνια εκδοτικής ζωής στον κόσμο των κόμικς αποτελεί ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, που έχουν κατορθώσει μόνο ελάχιστες σειρές». Ο Μπλεκ ανήκει στο κλειστό κλαμπ των ηρώων που έχουν καταφέρει όχι μόνο να διαρκούν στο χρόνο αλλά και να εξελίσσονται, ξεπερνώντας τις διάφορες μόδες που έχουν διαμορφώσει την ιστορία των κόμικς.

Η παρούσα έκδοση είναι σκληρόδετη και περιλαμβάνει 116 σελίδες έγχρωμης εικονογράφησης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του Μπλεκ, αλλά και σε νέους αναγνώστες που θα θελήσουν να γνωρίσουν τον διάσημο ήρωα.

Πηγή: newsbomb.gr