Φώτης Ζησιμόπουλος Θρίαμβος στο Σπάρταθλον και Δράση για την Κοινωνία

Φώτης Ζησιμόπουλος Θρίαμβος στο Σπάρταθλον και Δράση για την Κοινωνία
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο Φώτης Ζησιμόπουλος κατέκτησε την 4η συνεχόμενη νίκη του στο Σπάρταθλον, ένα μοναδικό επίτευγμα στον κόσμο του υπερμαραθωνίου. Ο αγώνας καλύπτει μια απόσταση 245 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από την Ακρόπολη της Αθήνας και τερματίζοντας στη Σπάρτη. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες, ο αθλητής από το Αγρίνιο απέδειξε τη δύναμη και την αντοχή του, τερματίζοντας με χρόνο 20:18:44 και πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του θεσμού, μόλις πίσω από το περσινό του ρεκόρ των 19:55:09. Με αυτή τη νίκη, ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Γιάννη Κούρου για τέσσερις νίκες, αλλά έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει αυτό το επίτευγμα σε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες.

Εκτός από την αθλητική του καριέρα, ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ενεργός πρεσβευτής του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan, γνωστό ως «Μικροί Ήρωες». Μέσω αυτού του προγράμματος, υποστηρίζει τη νέα γενιά, προάγοντας την ίση πρόσβαση σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017 και έως σήμερα, περισσότερα από 62.000 παιδιά έχουν επωφεληθεί από τις δράσεις του, που ενισχύουν τη μάθηση και την ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, ο Ζησιμόπουλος είναι ενεργό μέλος του προγράμματος «Stoiximan Wheels of Change», το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να συμμετάσχουν σε δρομικά γεγονότα σε όλη τη χώρα. Πρόσφατα, συμμετείχε ως εθελοντής συνοδός Ατόμων με Αναπηρία στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για τη συμπερίληψη και την ισότητα στον αθλητισμό.

Μέσα από τις προσπάθειές του, ο Φώτης Ζησιμόπουλος εμπνέει τους ανθρώπους να πιστεύουν στις ικανότητές τους, να κυνηγούν τα όνειρά τους και να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο που συναντούν.

Πηγή: newsbomb.gr