Διασκεδάζοντας στο Διάστημα: Οι Πειρατές Αστροναύτες Δημιουργούν Πίτσα στον ISS

Διασκεδάζοντας στο Διάστημα: Οι Πειρατές Αστροναύτες Δημιουργούν Πίτσα στον ISS
Η Suni Williams και ο Butch Wilmore, δύο Αμερικανοί αστροναύτες, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Ιούνιο, λόγω του ότι το διαστημόπλοιο Boeing Starliner, το οποίο χρησιμοποιούσαν, κρίθηκε μη ασφαλές για την επιστροφή τους. Ενώ αρχικά προγραμματίζονταν να παραμείνουν στο ISS για οκτώ ημέρες, τώρα οι επιστροφές τους έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2025 με το SpaceX Dragon.

Παρόλο που οι αστροναύτες συμμετέχουν σε σημαντικές επιστημονικές εργασίες, υπήρξε και χρόνος για ψυχαγωγία. Για να διασκεδάσουν, ντύθηκαν πειρατές και ετοίμασαν πίτσα στο μαγειρείο του ISS, με τη βοήθεια των συναδέλφων τους, Jeanette Epps και Tracy C. Dyson, οι οποίοι στερέωσαν τα υλικά με ταινία και velcro για να μην φύγουν μακριά στο μικροβαρύ περιβάλλον.

Η Suni Williams γιόρτασε τα γενέθλιά της στις 19 Σεπτεμβρίου, όπως και τη Διεθνή Ημέρα Μίλα Σαν Πειρατής, και από τις 22 Σεπτεμβρίου ανέλαβε πρόσθετες ευθύνες ως διοικητής του διαστημικού σταθμού. Η αλλαγή διοίκησης έγινε με τη μεταβίβαση της ηγεσίας από τον Ρώσο κοσμοναύτη Όλογκ Κονονένκο στην Williams, με την NASA να ανακοινώνει την έναρξη της Expedition 72.

Η Williams θα ηγηθεί των επιχειρήσεων του ISS μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν αυτή και ο Wilmore θα επιστρέψουν στη Γη με το Crew-9 της SpaceX. Την ημέρα της ανακοίνωσης, η Williams απασχολήθηκε με την προετοιμασία εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης για την επικείμενη άφιξη του Crew-9, ενώ ο Wilmore διερευνούσε τις ιδιότητες εξειδικευμένων ουσιών για πιθανές εφαρμογές σε βιομηχανίες όπως η φαρμακευτική και η τρισδιάστατη εκτύπωση.

Πηγή: newsbomb.gr