Φύτευση του Δέντρου του Φεγγαριού σε Σχολείο στην Καλιφόρνια

Φύτευση του Δέντρου του Φεγγαριού σε Σχολείο στην Καλιφόρνια
Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο να φυτεύεται ένα δέντρο που έχει καλλιεργηθεί από σπόρους που ταξίδεψαν στο διάστημα. Το «Δέντρο του Φεγγαριού», το οποίο πρόσφατα φυτεύτηκε στην Καλιφόρνια, είναι το αποτέλεσμα της αποστολής Artemis I της NASA το 2022. Στο Santiago STEAM Magnet Elementary School στο Lake Forest, μαθητές συμμετείχαν στη διαδικασία φύτευσης, μεταφέροντας φτυάρια και ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με το Associated Press, η φύτευση αυτού του δέντρου έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Η Emily Aguesse, μαθήτρια της έκτης δημοτικού, εξέφρασε την ενθουσιασμό της λέγοντας ότι πάντα ονειρευόταν να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά αυτό το γεγονός της δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο.

Η NASA έχει επαναλάβει αυτή τη διαδικασία, καθώς είναι η δεύτερη φορά που φυτεύονται σπόροι που έχουν πετάξει στο διάστημα. Στην αποστολή Apollo 14 το 1971, σπόροι μεταφέρθηκαν από έναν αστροναύτη, ο οποίος ήταν και πρώην πυροσβέστης, και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν τα πρώτα «Δέντρα του Φεγγαριού». Αν και πολλά από αυτά φυτεύτηκαν σε εθνικά μνημεία, οι τρέχοντες σπόροι δόθηκαν σε σχολεία και μουσεία με σκοπό την προώθηση της επιστήμης και της φύσης.

Κατά την αποστολή το 2022, σχεδόν 2.000 σπόροι από πέντε είδη δέντρων μπήκαν στο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Orion και ταξίδεψαν για τέσσερις εβδομάδες στο διάστημα πριν επιστρέψουν στη Γη. Μετά την επιστροφή τους, οι σπόροι αναπτύχθηκαν και διανεμήθηκαν με σκοπό να κάνουμε τον κόσμο της επιστήμης πιο προσιτό στο κοινό.

Το δέντρο του σχολείου φυτεύτηκε σε έναν ειδικό κήπο με θέμα το διάστημα, διακοσμημένο με πέτρες που ζωγράφισαν οι μαθητές. Ο σύλλογος γονέων και καθηγητών θα οργανώσει εθελοντές για να φροντίζουν το «Δέντρο του Φεγγαριού», το οποίο αναμένεται να εξελίσσεται για πολλές δεκαετίες. Η Λιζ Γκίμπσον, μητέρα τριών παιδιών στο σχολείο, σημείωσε ότι το δέντρο θα μεγαλώσει παράλληλα με τους μαθητές του σχολείου.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να ερευνούν τις επιπτώσεις των διαστημικών ταξιδιών στην ανάπτυξη των φυτών, καθώς η κατανόηση του φαινομένου αυτού παραμένει ανοιχτό πεδίο μελέτης. Πηγή: newsbomb.gr