Η Δικαστική Απόφαση που Απαγόρευσε το Παράνομο Παιχνίδι του Playstation 2

Η Δικαστική Απόφαση που Απαγόρευσε το Παράνομο Παιχνίδι του Playstation 2
Μια συγκλονιστική ιστορία έχει έρθει στο φως, που έχει προκαλέσει ανησυχία και μπορεί να οδηγήσει σε νομικές επιπλοκές για πολλούς. Το παιχνίδι “The Guy Game”, που αρχικά κυκλοφόρησε το 2004 για την κονσόλα Playstation 2, έχει κριθεί παράνομο. Ο λόγος είναι η αμφισβητούμενη διαδικασία δημιουργίας του. Το παιχνίδι περιλάμβανε trivia ερωτήσεις με τις οποίες οι παίκτες προσπαθούσαν να αφήσουν μια γυναίκα γυμνή, εφόσον απαντούσαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις.

Αποκαλύφθηκε ότι ορισμένα από τα πλάνα του παιχνιδιού είχαν γυριστεί σε ένα πάρτι στο South Padre Island του Τέξας. Το συνεργείο πλησίαζε γυναίκες στο πάρτι, ζητούσε τις ταυτότητές τους και τους υποσχόταν χρηματική αμοιβή αν απαντούσαν σωστά σε μια ερώτηση. Εάν δεν απαντούσαν σωστά, οι γυναίκες έπρεπε να… “εκθέσουν το στήθος τους”, γεγονός που προκαλεί πολλές ηθικές και νομικές αντιδράσεις.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν μια παίκτρια, γνωστή ως “Jane Doe”, ανακάλυψε τη δική της αδερφή στα πλάνα του παιχνιδιού. Η αδερφή της, μάλιστα, ήταν μόλις 17 ετών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Αυτό οδήγησε την Jane Doe το 2005 να καταθέσει μήνυση κατά της Topheavy Studios, αναφέροντας ότι το παιχνίδι χρησιμοποιούσε ανήλικους χωρίς τη συναίνεση τους.

Η δίωξη είχε ως αποτέλεσμα τη νίκη της Jane Doe στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα το “The Guy Game” να αποσυρθεί από την αγορά. Η απόφαση κρίθηκε ως προσωρινή διαταγή λόγω της περιεχόμενης πορνογραφίας ανηλίκων. Μετά τη δικαστική απόφαση, η Topheavy φαίνεται να είχε δηλώσει ότι η παρουσίασή τους δεν ήταν κατάλληλη για το κόσμο των video games, αλλά αργότερα απέσυρε την ανάρτηση αυτή.

Η ιστορία του παιχνιδιού έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο σάλο και ανησυχίες γύρω από τη χρήση και την εκμετάλλευση ανηλίκων στα μέσα ψυχαγωγίας. Πηγή: newsbomb.gr