Η SpaceX Εκτοξεύει Γιγαντιαίο Πύραυλο Starship για Πέμπτη Δοκιμαστική Πτήση

Η SpaceX Εκτοξεύει Γιγαντιαίο Πύραυλο Starship για Πέμπτη Δοκιμαστική Πτήση
Η SpaceX πραγματοποίησε σήμερα την πέμπτη δοκιμαστική πτήση του γιγαντιαίου πυραύλου Starship από τις εγκαταστάσεις της στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας. Η εκτόξευση έλαβε χώρα στις 15:25 ώρα Ελλάδος και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας και του λογαριασμού της στην πλατφόρμα Χ.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο προωθητής του πρώτου επιπέδου, Super Heavy, απελευθέρωσε τον δεύτερο όροφο του πυραύλου Starship, ο οποίος τέθηκε σε τροχιά με προορισμό τον Ινδικό ωκεανό, στα δυτικά της Αυστραλίας, όπου αναμένονταν η είσοδος του στην ατμόσφαιρα και η προσγείωσή του σε πλωτή εξέδρα.

Ο Super Heavy, ύψους 233 ποδιών, επιτυγχάνει ώθηση 16,7 εκατομμυρίων λιβρών, ποσότητα σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τους πύραυλους Saturn V που χρησιμοποιήθηκαν στις αποστολές Apollo. Από την άλλη πλευρά, το διαστημόπλοιο Starship έχει συνολικό ύψος 397 ποδιών, δηλαδή περίπου 90 πόδια ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Μετά τη διαδικασία αποδέσμευσης, ο Super Heavy, σε ύψος 74 χιλιομέτρων, επιχείρησε προσγείωση στο σημείο εκτόξευσης, χρησιμοποιώντας δύο ρομποτικούς βραχίονες που είχαν τοποθετηθεί στον πύργο εκτόξευσης. Η γρήγορη επαναχρησιμοποίηση των τμημάτων του πυραύλου θεωρείται κρίσιμη για τον στόχο της SpaceX σχετικά με τη δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους αποστολής φορτίων.

Πηγή: newsbomb.gr