Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που μπορεί να παρατηρήσετε είναι η βελτίωση της επιδερμίδας σας. Σύμφωνα με ειδικούς, η ζάχαρη συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση ρυτίδων, καθώς τα μόρια της δεσμεύουν και παραμορφώνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις πρωτεΐνες που διατηρούν την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αποφεύγοντας τη ζάχαρη, μειώνετε την παραγωγή γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα, βοηθώντας στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής που σχετίζεται με τη γήρανση.
Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσετε μια βελτίωση στη διάθεσή σας. Η κατανάλωση ζάχαρης δεν επιφέρει την ανύψωση της διάθεσης που αρκετοί πιστεύουν. Αντιθέτως, έχει συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης, καθώς προκαλεί φλεγμονή που επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Όταν περιορίσετε τη ζάχαρη, μπορεί να αποκτήσετε μεγαλύτερη διαύγεια και αίσθηση ξεκούρασης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η μείωση της ζάχαρης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναφέρουν ότι ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει περίπου 22 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ημερησίως, όλη αυτή η ποσότητα ισοδυναμεί με περίπου 350 θερμίδες. Η επεξεργασμένη ζάχαρη δεν στέλνει στον εγκέφαλο σήμα κορεσμού, γεγονός που οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής. Αν αντικαταστήσετε τα γλυκά με φρούτα, λαχανικά και άλλες μη επεξεργασμένες τροφές, θα ρυθμίσετε φυσικά τις ορμόνες σας και θα νιώσετε κορεσμό.
Πηγή: newsbomb.gr