Πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου στην Ελλάδα στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου στην Ελλάδα στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας
Το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» θα μετατραπεί στο πρώτο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου (Comprehensive Cancer Center, CCC) της Ελλάδας, επισημαίνοντας μια σημαντική εξέλιξη στην ελληνική υγειονομική περίθαλψη. Η επίσημη διαπίστευση του κέντρου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2025, και έχει υποστηριχθεί οικονομικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με 2.000.000 ευρώ.

Το Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου στοχεύει να προσφέρει εξειδικευμένη και εξατομικευμένη φροντίδα στους ασθενείς με καρκίνο, εστιάζοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών και στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Θα παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις πτυχές της αντιμετώπισης, συμπεριλαμβανομένων της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας, καθώς και υποστηρικτικές υπηρεσίες για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο υπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο: «Η δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” σηματοδοτεί μια νέα εποχή στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα. Η φροντίδα θα είναι πλέον περισσότερο εστιασμένη στον ασθενή, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε σύγχρονες θεραπείες και την υποστήριξη που χρειάζονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι οικογένειές τους».

Το νέο κέντρο θα προσφέρει προσιτές υπηρεσίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων κλινικών δοκιμών και καινοτόμων θεραπειών, δίνοντας στους ασθενείς τη δυνατότητα να αποκτούν πρόσβαση στις πιο σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες. Επίσης, οι ομάδες εξειδικευμένων ιατρών θα συνεργάζονται για τη δημιουργία εξατομικευμένων σχεδίων θεραπείας, υποστηρίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες επιβίωσης και υποστήριξης, οι οποίες είναι κρίσιμες για την ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του υπουργείου Υγείας για τη βελτίωση της ποιότητας της υγειονομικής φροντίδας και την προώθηση της καινοτομίας στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Πηγή: newsbomb.gr