Επιτυχία και Ευαισθητοποίηση στο Athens Heart Festival 2024

Επιτυχία και Ευαισθητοποίηση στο Athens Heart Festival 2024
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Athens Heart Festival 2024 στις 23 Σεπτεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος, οργανωμένο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η εκδήλωση, με την υποστήριξη της Novo Nordisk Hellas, είχε ως κεντρικό σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την καρδιαγγειακή υγεία και την πρόληψη των σχετικών παθήσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβουν οι καρδιοαγγειακές νόσοι και τις μεθόδους πρόληψης τους. Παράλληλα, διοργανώθηκαν ζωντανές επιδείξεις καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα της καρδιάς. Οι ειδικοί από τη Novo Nordisk Hellas προσέφεραν πληροφορίες για την άμεση ανάγκη πρόληψης των καρδιομεταβολικών νοσημάτων.

Σημαντικό τμήμα της εκδήλωσης αποτέλεσε το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Η Καρδιαγγειακή Υγεία μέσα από την εμπειρία των ασθενών», στο οποίο συμμετείχαν ασθενείς με καρδιοαγγειακές παθήσεις. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και συζήτησαν με γιατρούς, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τη διαχείριση και θεραπεία αυτών των νοσημάτων.

Ακολούθησε δεύτερο Στρογγυλό Τραπέζι σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που εστίασε στη «Σημασία της ασφαλούς άθλησης και της ΚΑΡΠΑ». Διακεκριμένοι αθλητές μοιράστηκαν τις απόψεις τους για τη σημασία της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών από μικρή ηλικία.

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Ελλάδας, Μαίρη Καραγεώργου, τόνισε την υπερηφάνεια της εταιρείας για τη συμμετοχή της σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες και επεσήμανε την προτεραιότητα που δίνουν οι ασθενείς στις δράσεις τους. Η φυσική συμμετοχή του κόσμου αποδεικνύει τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για τη δημόσια υγεία, δήλωσε η Καραγεώργου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Novo Nordisk να συνεχίσει την υποστήριξη ενημερωτικών δράσεων γύρω από τις καρδιογγειακές ασθένειες και τον σακχαρώδη διαβήτη.

Πηγή: newsbomb.gr